Tenker du som en suksessfull person?

Noen tenker som en suksessfull person

Der kom innledningen til meg i form av en mail fra, ja, nettopp Robert Kiyosaki.

To be a successful person, you must think like one.

Noen ganger få vi slike gaver, eller tegn fra himmelen om at det vi er opptatt av kanskje kan ha en betydning utenfor oss selv. Har du det sånn av og til? Du tenker hardt og intenst på noe, og plutselig dukker det opp fra uventet hold. Andre ganger er det en fordel at du aktivt kan gå inn og styre handlingen som følger av tankene. Når du skal oppnå noe, for eksempel.

20130817_123115

Norgesmester i sprangridning 2013 Christian Anfinnsen Øien

Men først må du altså våge å tenke tanken på det du vil oppnå.

Tilbake til overskriften. Hva gjør du hvis du tenker som en suksessfull person? Hva vil det si å planlegge for suksess?

Fokus

Det første jeg tenker på når jeg hører ordet tankesett, er fokus. Napoleon Hill er, i likhet med Robert Kiyosaki, et av forbildene i «mine kretser». Han kommer i boka Think and Grow Rich med mange eksempler på at det en fokuserer på er det som kommer til å skje. Har du noen gang prøvd å IKKE tenke på noe? Rosa elefanter, for eksempel? IKKE tenk på rosa elefanter fra nå av og til du er ferdig med å lese denne artikkelen. På slutten vil du få et spørsmål….

Fokus er noe jeg har brukt når jeg har lært barna mine å kjøre bil. De har begge gått på kjøreskole, men det hjelper ikke å lære hvis du ikke setter det du lærer ut i livet. Begge er forøvrig blitt gode sjåfører (som typisk nok mener at mor maser for mye). Likevel er det et par ting de må tenke på hver gang de er ute og kjører. Å parkere for eksempel. Det er forskjell på å «parkere» og «sette fra seg bilen». Når du parkerer, beregner du avstand både på sidene og foran og bak. Og du rygger som regel inn. Det er noe en bare må bestemme seg for å gjøre. De som setter fra seg bilen, tenker ikke så mye på avstand på sidene. Se deg om på en parkeringsplass uten oppmerking, så forstår du hva jeg mener. De fleste kjører også inn (og får problemer når de må rygge ut). Hvor du plasserer deg i veibanen er et annet eksempel.

Motivasjonsseminar

Du har helt sikkert vært på kurs og kommet hjem full av energi og med nye ideer om hva du skal oppnå. Og satt i gang med å skrive ned drømmer og ideer. Du har til og med begynt å planlegge din nye tilværelse. Men hva skjer etter et par uker? Du har falt tilbake til dine gamle vaner, ikke sant? Hvorfor skjer dette?

Det har med fokus å gjøre. Hvis du skal få til en endring må du rett og slett bestemme deg for det og gjennomføre. I mange tilfeller vil det medføre å ta noen ubehagelige valg der og da. Du gjør det lettere for deg selv hvis du vet hvorfor du  vil ta disse valgene, har satt deg et mål, og vet hva alternativet er. Se på idrettsutøvere og musikere. Tror du de har kommet dit de er uten å ta ubehagelige valg? Siden jeg har en musikkutdannelse vet jeg litt om hvilken konsentrasjon og hvor mange timer med øving det krever å bli veldig god. Du må også øve på de riktige tingene. Det hjelper ikke å spille yndlingssangen mange ganger om dagen om du skal bli god til å spille en klassisk konsert. Eller øve langsomme partier hvis det er løpene du sliter med.

Viktige egenskaper

Har du hørt om tålmodighet og utholdenhet? Det er et tankesett som handler om å kunne vente på belønningen, og kanskje til og med takle nederlag på veien mot suksess (tilbakesteg er det samme som læring). Og akseptere at ting tar tid. Det handler rett og slett om å ikke gi opp når man møter motstand, for motstand vil man møte. Både hos seg selv og hos andre. Da hjelper det å ha bestemt seg for å nå målet på forhånd. Om du tenker som en suksessfull person tar du med deg denne tankegangen i alt du gjør. Du utsetter ikke gjøremål, du skal ikke «bare» se ferdig den filmen før du setter i gang, du lar ikke familien forstyrre deg (du har allerede skaffet deg et sted der de ikke kan forstyrre deg). Det er jo dette du gjør på jobb som ansatt, så hvorfor gjør du ikke det når du jobber for deg selv, og kanskje til og med jobber med det du liker aller best?

pink-elephant-2_l

Har du sett denne mens du leste?

Hva mener du? Er det mulig å tenke som en suksessfull person før suksessen er et faktum? Og har det noe for seg? Skriv gjerne en kommentar!

Vil du høre mer om tankesett og mål må du skrive navn og e-postadresse i boksen ved siden av, så får du et minikurs i markedsføring.

2 little banshees / Foter / CC BY-NC-ND

Comments

comments